Flyve-Ambulance-Tjenesten

Oplevelsescenter Nyvang
Oldvejen 25
4300 Holbæk
tlf. 59 43 40 30


Formand for Fly-lauget

Morten Munkesø
Mail: mmu@c.dk
Tlf: 30 45 46 55

DOWNLOAD BROCHURE OM FLYVE-AMBULANCE-TJENESTEN HER
Pilot Michael Bo Jensen har fået syet en komplet Zonen pilot uniform til brug for flyvningen på Nyvang
Zonens KZ-III OY-DYZ ambulancefly og Ford V8 1938 ambulance i Oplevelsescenter Nyvang
Flyve-Ambulance-Tjenesten er en frivillig-gruppe under Oplevelsescenter Nyvang
Da Zonen i 1939 anskaffede et engelsk Monospar ambulancefly og dermed etablerede Danmarks første Flyve-Ambulance-Tjeneste var det sensationelt og epokegørende. Flyve-Ambulance-Tjenesten blev om noget Zonens særkende frem til midten af 1950’erne, hvor Flyvevåbnets helikoptere efterhånden gjorde ambulanceflyvningen overflødig.
Monospar ambulance maskinen kan opleves på Danmarks Tekniske Museum i Helsingør
Denne gren af Zonens virksomhed levendegøres i Oplevelsescenter Nyvang ved Holbæk, hvor en gruppe flyentusiaster sørger for at et originalt danskbygget KZ-III ambulancefly OY-DYZ vises frem og kommer i luften over Nyvang.
Ambulanceflyet ejes af Fonden Redningsteknisk Samling, som pr. 1. januar 2024 med støtte fra Ellehammerfonden har købt maskinen af den tidligere ejer Aeronautisk Aktivitetscenter Avedøre.

Formanden for Zonen Flyve-Ambulance-Tjeneste Morten Munkesø har udsendt følgende jule- og nytårshilsen:

 

Hej alle i Zonens Flyvetjeneste.

Året går på hæld og vi har den korteste dag i dag, d. 20. december. Derefter går det den rigtige vej igen – heldigvis.

OY-DYZ er kommet tilbage på Zonens hænder.

Det er noget af en begivenhed, at kunne meddele at Zonens Venner, nu har købt et af deres gamle fly tilbage, idet vi i går modtog den endelige købekontrakt fra Bjarne Gren om køb af OY-DYZ. Det bliver en stor dag når ejerskabet formelt skifter til Zonen d. 1. januar 2024. Vi ville gere fejre dette med et lille glas bobler søndag d. 7. januar. kl. 11:00 i Nyvangs hangar. Kom frisk og tag varmt tøj på. Meld jer til, så vi ved om I dukker op.

Ellehammerfonden har doneret penge vores vej.

1. Det er en stor glæde at kunne meddele at vi har modtaget tilsagn om midler fra Ellehammerfonden (15.000,-) til en ny Trigg TY91 radio til OY-DYZ, og den er allerede bestilt, da vi havde fået varsling om prisstigninger primo 2024, så der skulle vi lige være hurtige i vendingen.

2. Samtidig med dette har Ellehammerfonden tillige doneret os 15.000 til konstruktion af en ny båre til OY-DYZ, så vi håber at dette projekt kan starte op snarest i 2024.

Mange tak til Frederik Madsen, som har været god til at samle midler vi skal bruge i foreningen.

Zone-Redningskorpsets Venner, holder Nytårsparade d. 6. februar 2024.

Husk Nytårsparaden. Vedhæftet kan I se invitationen til nytårsparade i Zone-redningskorpsets Venner. Alle er velkommen, men giv gerne besked om I vil deltage, af hensyn til det praktiske.

Ny pilot i Fly-lauget.
Tidligere fly-fotograf Per Hammerich vil gerne være med hos os, og blive en del af pilot teamet. Per har fotograferet fra sin Auster i gennem en lang årrække, og det bliver spændede at høre hvilke historier han kan fortælle. Per hjælper også med at køre bus i Zone Garagen, så det er fint at man kan være begge steder.

Oscar-Yankee 03-2023.

Det er noget af en jumbo-bog af et veteranflyvemagasin bladredaktionen i KZ&V har fået lavet. Det er Thorbjørn Brunander Sund, som er chefredaktør på bladet, og han er en fantastisk fotograf, samtidig med sine layout evner. Dejligt at det kan være muligt at få det sat sammen alene ved frivilligt arbejde. Jeg er medhjælpende redaktør, som støtter lidt med artikler i ny og næ. Skulle I have gode ideer til bladet er I velkommen til at kontakte mig vedrørende dette.

I ønskes alle en glædelig jul og  med ønsker om et lykkebringende nytår til jer og jeres familie.


Morten
Formand for Fly-lauget.