Der skåles til markering af nytåret den 8. januar 2015

Nytårsparole Zonen Gelsted den 8. januar 2015

Formanden Børge Andersens nytårstale

 

Året 2014 har været et godt år for Foreningen Zonen Gelsted.

Restaureringsarbejdet med sprøjten går planmæssigt, vi har afleveret førehuset ved maleren og smedene er nu i gang med at udbedre dørpladerne.

Motoren står hos Carl Christensen og har en defekt på knastakslen, som vi skal have set nærmere på.

Tømrerne er i gang med at udskifte en del af træværket på kassen.

På lageret, i containeren har vi fået opsat lysstofrør og opsat hylder som gør det nemmere at holde styr på de løsdele fra sprøjten. Der bliver også plads til diverse værktøjer og reservedele.

Vi har skiftet det lånte gasvarmeanlæg ud med to stk. 5 KW industrivarmeblæsere i garagen, det har resulteret i en mere tør varme.

2014 var året hvor vi arvede efter det tidligere medlem af Zonens Venner Ib Sevander.
Ib havde i sit testamente betænkt Foreningen Zonen Gelsted alt vedrørende brandvæsen og redningskorps som befandt sig på ejendommens 1. sal, herunder en stor Tekno – bilsamling samt værktøj beslag m.m. der befandt sig i hans værksted og garage.
Værktøjet er nu indgået i vores egen sparsomme samling. Effekterne fra 1. salen står stadig nedpakket og venter på at blive pakket ud og opstillet.

Stuehuset på Holmegården som var ejet af Middelfart Kommune, er nu solgt til en sammenslutning af foreninger i Gelsted, så det er vores plan at undersøge mulighederne for en udstilling i huset. Der afholdes ”åbent hus” den 17. januar. Det bliver interessant at høre om mulighederne.

Vi har i årets løb haft besøg af medlemmer af Zonens Venners bestyrelse. I april var det Poul Wissing som aflagde os et besøg samtidig med at vores garage var fyldt op af arvegodset fra Ib Sevander.

Her i efteråret havde vi besøg af Frederik Madsen og Georg Tegne-Hansen. De har alle ytret tilfredshed med vores arbejde.

Jeg vil slutte med at ønske alle et godt nytår med tak for godt samarbejde i 2014.

Formand Børge Andersen

5. april 2014:

Bestyrelsesmedlem i Zone-Redningskorpsets Venner Poul Wissing skriver om

BESØG I GELSTED

Af Poul Wissing

Jeg har lige siden Gelsted begyndte deres virke i 2012 gerne villet aflægge et besøg hos drengene for at se vort nye medlem af ZRV familien. Nu skulle det så være, så torsdag den 3. April gik turen til Gelsted, med en afstikker til Svendborg, her blev fruen parkeret hos noget familie. Så var det klaret samtidigt.

Ankommen til stedet, besigtigede vi lokaliteterne, og vel er det ikke store forhold, men det er en meget regulær bygning, og det gør den nem at indrette, så det ik` så ringe endda. En stor isoleret container der står helt klods op ad bygningen fuldender faciliteterne, og det giver rimelige pladsforhold.

Men jeg må sige, at drengene også forstår at fylde noget i bygningen, udover naturligvis hovedpersonen, nemlig sprøjten fra Nakskov, så var der fyldt op, så der kun var små smalle stier at bevæge sig rundt på. Gruppen har modtaget en arv fra en passioneret samler, der har skænket indholdet af sit værksted, men også sin store samling af genstande, der primært stammer fra Zonen, heriblandt en meget stor samling af Teknobiler med snart sagt alle de typer redningskøretøjer, man kan tænke sig.

Nakskov-sprøjten står som sagt, omgivet af alle disse gaver, fuldstændigt adskilt, men de er kommet imponerende langt allerede (jeg har dog på fornemmelsen at de ikke selv syntes det) Men chassiset er, efter sandblæsning og grunding, tilbage og bagfjedrene er renoveret og monteret, bagbremserne er adskilt og fundet i fantastisk god stand med helt nye belægninger, lige til samle igen.

Førerhuset er stort set klar til sandblæsning sammen med skærme og motorhjelm, så kom ikke sig at der ikke sker noget. Det er godt gået, drenge, på så kort tid, og det har er nået samtidig med at der udført en stort arbejde på bygningen, fortsættes der i med det tempo vil jeg gætte på, at om to år max. tre er sprøjten så langt, at der er noget at vise frem.

Og nogen at vise frem til, er der så sandelig allerede. Gruppen bor lige midt i det årlige kræmmermarked som Gelsted Borgerforening afholder, og der kommer et sted mellem 40 og 70.000 gæster forbi, helt fantastisk. Det betyder jo samtidigt at Zonen vil blive set af rigtig mange, og dermed bidrage til at fastholde mindet om Zonens virke.
Efter kaffen og Brunsvigerkagen (naturligvis) og efter at have husket at samle fruen op, blev næsen vendt hjemover med en dejlig oplevelse i bagagen. Jeg glæder mig allerede til næste besøg.