Mandskabet i Gelsted ved nytårsparolen hvor den så godt som færdige sprøjte blev præsenteret

Nytårsparole Zonen Gelsted den 22. januar 2019

Formanden Børge Andersens nytårstale

Endnu et år er gået i selskab med den gamle brandsprøjte på Holmegården og mange nye fremskridt med restaureringen har vi opnået.

I foråret fik vi karosseriet tilbage fra maleren og med frontvinduerne monteret, nyt betræk på sæderne, kølergitter og køler dæksel forkromet, begynder den gamle sprøjte at tage form.

I sommer gjorde vores venner fra Holland os opmærksom på at der var en gammel Bedford lastvogn til salg i Nord Jylland. Efter kontakt med ejeren fik vi en handel i gang og med hjælp fra Frederik Madsen blev transportopgaven til Holmegården også løst. Hollænderne havde en interesse i nogle af stumperne fra lastvognen og sammen fik vi aftalt en fordeling af køretøjet. Med den baggrund fik vi endnu en gang besøg af mandskab fra Holland. Den gamle lastvogn blev adskilt og de brugbare stumper blev fordelt og resten gik til skrot på genbrugspladsen. Hollænderne havde et ”Bedford emblem” med til fronten på sprøjten et emblem som har været svært at opdrive, så det var vi meget glade ved at få.

Vi har atter i år besøgt stumpemarkedet i Fredericia hvor vi var heldige at finde forskellige reservedele til sprøjten. Vi fik bl.a. et sæt vinduesviskere, diverse isoleringsbånd til køler og torpedo, to stk. udrykningslygter, et sortiment af pærer, kondensator og strømfordelerdæksel.

Den 30. juni var vores forening igen vært ved det årlige Zone-Træf som blev afholdt på Holmegården, omkring 50 personer var samlet til fremvisning af vores projekt til fælles spisning, foredrag og generalforsamling.

Vi fik i den forbindelse foræret en efterløberpumpe som Helsingør havde med på ladet af Helsingørs bugservogn (vogn 714) sammen med diverse slanger, nøgler strålerør og koblinger. Pumpen skal senere renoveres og gøres klar til at fremstå sammen med vogn 263

2019 ser ud til at blive et skelsættende år i foreningen Zonen Gelsteds historie. Vi forventer at få sprøjten ud på sin første prøvetur i området, efter en gennemgribende restaurering, dog mangler vi stadig at påsætte frontpumpen, marksprøjten og vandtanken, før den gamle sprøjte er helt intakt igen.

Her ved årsskiftet fik vi tilsagn fra Fonden Ejby Elnet om 20.000 kr. til hjælp med færdiggørelsen af projektet.

Traditionen tro har vi afholdt julefrokost hos Anne og Torben hvor vi i selskab med vores koner havde en dejlig eftermiddag. Som bl.a. blev sponsoreret af ZRV.

Til slut vil jeg sige tak for samarbejdet i det forgangne år og håbe på at 2019 bliver året hvor vi kan vise sprøjten frem i området.

Lad os tage et glas og ønske hinanden Godt nytår. Børge.